صفحه اصلي
---
كلاسهاي آموزشي
    ---
فرم عضويت در سايت   Login
 

ارسال مقالات ساخت شما
معرفي مدل كاران سازنده

تعداد كاربر سايت : 2238

وبسايتهاي مرتبط
Aero Space Engineering Center
  

Car info
 
 
Car info
  مطالب ذيل تجربيات شخصي بوده و بخشهايي از آن ميتواند درست نباشد
اولين و آخرين تجربه در ساخت مدلي با بال متحرک
نوشته شده توسط : محمد طايفه حسنلو در تاريخ :   92/07/10
  نقشه اين مدل

حدود سي سال پيش زمانيكه تازه وارد دبيرستان  شده بودم ، يه آگهي تو مجله ماشين ديدم كه براي فروش پوسترهايي از هواپيماهاي جنگي آمريكايي بود . بعد از خريد پستي ، اين پوسترها بعد از يكماه بدستم در شهرستان خوي رسيد  . در بين اونها دو پوستر از هواپيماي اف 14 تامكت هم بود كه به نظرم گل سرسبد اونها حساب ميشد .
بنابراين عكسهاي اين هواپيماي زيبا با موشكهاي فونيكس تزئين كننده اتاقم شد (تصاوير زير) و من هروقت آنها را مي ديدم به زيبايي اين هواپيما خيره ميشدم .


25 سال از آن زمان گذشت و من بالاخره تونستم به سراغ عشق ديرينه ام يعني هواپيما رفته و كار مدل را شروع كردم . بعد از حدود 3 تا مدل خريدن به صرافت افتادم كه خودم دست به ساخت ببرم ومدلهاي مورد علاقه ام را با سليقه خودم بسازم .
اين بود كه بعد از ساخت چند مدل ترينر ، يك نقشه از اف 14 الكتريكي كه توسط اسميت شومات طراحي شده بود به دستم رسيد . اين نقشه دو باره خاطرات قديمي مرا زنده كرده و تصميم گرفتم اين مدل رو بسازم .


ابتدا از روي نقشه يك پلات بزرگ گرفته  و شروع به برش نمودم . در نقشه گفته كه از ورق دپرون 6 ميل استفاده گردد ولي ما كه در ايران دپرون 6 ميلمون نداريم بنابراين يا بايد از ورق فوم 5 ميل استفاده ميكردم يا فوم برد 5 ميل ، كه من دومي را انتخاب كرده و كار را استارت زدم . قطعات متحرك بال را طبق گفته نقشه ، از تخته سه لاي 3 ميل ساخته و با چسب چوب به همديگر چسباندم .

در ادامه يك سرو استاندارد هايتك را بعنوان سروي باز كننده بال در محل خودش نصب كرده و لينكهاي مربوطه را وصل و سعي كردم كه بال را براي اولين بار با سرو باز و بسته كنم . اما فهميدم كه ميزان حركت بال راست و چپ يكي نيست  به عبارت ديگر يكي بيشتر از اون يكي باز و بسته ميشود . 
با دقت در نقشه ديدم كه سوتي من در زاويه سرو در نقطه ابتدايي و انتهايي ميباشد . پس زاويه سر سرو را طبق نقشه در زاويه 45 درجه قرار دادم كه ديدم ميزان حركت بالها با هم ميزون شدند .

بعد از اتمام كار بال ، ساخت بدنه رو شروع كردم . در نقشه شومات سكانهاي افقي بصورت مفصلي بوده و كل سكان افقي با سرو حركت ميكرد .آنها بصورت الوون (Mix) تنظيم شده هم كار الوران و هم الويتور را با هم انجام ميدادند . ساخت سكان بصورت مفصلي و اتصال سرو به آن يكي از پر دردسرترين كارها بود كه با صرف زمان زيادي تونستم بسازم .

در ادامه با توجه به اينكه ينده در تهران به زمين چمن دسترسي نداشتم بنابراين از خودم اجتهاد بخرج داده و براي اين مدل چرخ نيز گذاشتم تا بتونم روي زمين تاكسي كنم . با توجه به اينكه اين مدل موتورش پوشر بود بنابراين يك پايه بلند 10 سانتي نيز براي موتورش طراحي كردم تا موتور بالاتر از بدنه بوده و نوك ملخ به زمين برخورد نكند . بعد از اتمام همه موارد و ساخته شدن كامل بدنه و بال نوبت رنگ آميزي بود .

و اما اولين پرواز : براي اولين پرواز روز 5 شتبه يك روز تابستاني به انتهاي اتوبان همت تهران رفته و بعد از كارهاي مقدماتي آماده تيك آف شدم . بعد از اينكه موتور را روشن كردم مدل روي باند شروع به حركت نموده و خيلي دير از زمين كنده شد . در مراحل اوليه پرواز فهميدم اين مدل به فرامين راست و چپ خيلي دير جواب ميدهد بطوريكه با بدبختي تمام تونستم آنرا برگردانده و روي باند بيارم . با توجه به مشكل شديد در كنترل مدل مجبور شدم سريعا لنديگ كرده و به بررسي مشكل بپردازم .

با دقت بيشتر فهميدم كه زماني كه قدرت موتور از 50 درصد بالاتر ميره بدليل جريان شديد هوا ، ديگه مفصل سكان هاي افقي عمل نكرده و فشار زيادي به سروها تحميل ميشود . در نتيجه با دماغ آويزون به خونه برگشته و سكانها را از حالت مفصلي خارج كرده و برايشان الويتور درست كردم كه با سرو حركت كند .

فرداي  اونروز دوباره به انتهاي اتوبان همت رفته و مدل را آماده تيك آف نمودم . اينبار نيز  هواپيما خيلي دير از زمين كنده شده و اوج گرفت . هنگام دور زدن دريافتم كه مشكل سكانها حل شده و ميتونم براحتي دور بزنم ولي به محض كم كردن قدرت موتور با افت شديد ارتفاع مواجه ميشدم كه بالاجبار هميشه در حالت فول به پرواز ادامه دادم . البته اين مشكل مربوط به سنگين شدن زياد مدل و كوچك بودن بالهاي آن بود .

در ادامه پرواز تازه داشتم از پروازم لذت مييردم كه بسرم زد يه لوپس (Low Pass) كوچك رو امتحان كنم بنابراين در حالي كه موتور در حالت 80 درصد قدرت قرار داشت ارتفاع را كم كردم كه  هواپيما به حالت شيرجه رفت و ناگهان ديدم كه بالها بدون فرمان من جمع شدند كه اين يعني فاجعه چرا كه اين مدل با بالهاي باز نميتونست نيروي بالا برنده كافي داشته باشد چه برسد به بالهاي بسته .

خلاصه با بدبختي تونستم مدل را كنترل كرده و سريعا لنديگ كنم تا به بررسي بيشتر مشكل بپردازم . وقتي كه مدل را از زمين برداشته و بالهاي آنرا امتحان كردم ديدم كه بله سرو بال دنده خورد كرده است كه اين امر باعث جمع شدن بال شده بود .

و اما نتيجه اخلاقي :
-- تا تجربه كافي در ساخت يك مدل نداشته باشيد اقدام به تغييرات در نقشه مانند استفاده از فوم برد و اضافه كردن چرخ و ... نكنيد
-- براي ساخت اين مدل بهتر است اندازه واقعي نقشه را بسازيد (با طول بال 116 سانت) تا بال شما بتواند نيروي بالابرنده كافي توليد بكند
-- به نظر بنده سكان افقي مفصلي را بي خيال شده و سكان افقي را ثابت كرده و برايش الويتور در نظر بگيريد
-- براي سروي بال از يك سروي حداقل 4 كيلوي دنده فلزي استفاده كنيد تا خيالتان حين پرواز راحت باشد


مزاياي اين مدل :
-- زيبايي ظاهري
-- متحرك بودن بال

معايب اين مدل :
-- پوشر بودن موتور
-- نداشتن چرخ و نياز به فرود فقط در زمين چمن

مشكلات ساخت اين مدل :
-- متحرك بودن بال
-- سختي كار با ورق فوم 5 ميل و نداشتن مقاونت كافي

اشتباهات حين ساخت اين مدل :
-- ساخت سايز كوچك با طول كمتر از يك متر ، و در نتيجه كوچك بودن بال و توليد نيروي بالابرنده كمتر
-- گذاشتن سرو ضعيف 2 كيلويي براي بال و در نتيجه جمع شدن بال حين پرواز
-- استفاده از ورق فوم برد بجاي استفاده از ورق فوم 5 ميل و در نتيجه زياد شدن وزن
-- ساخت مفصلي سكان افقي بجاي ساخت الويتور با سكان افقي ثابت
-- استفاده از يك موتور و باطري بزرگ و در نتيجه هر چه بيشتر شدن وزن مدل
-- نصب چرخ بر خلاف نقشه و در نتيجه سنگينتر شدن بيشتر مدل

نكات مهم ساخت اين مدل :
-- ساخت بخش لولايي بال بصورت مقاوم ولي خيلي سبك
-- گذاشتن يك سرو حداقل 4 كيلويي براي باز و بسته كردن بال
-- ساخت سكان افقي ثابت با الويتور متحرك بجاي ساختن سكان و الويتور مفصلي
-- رعايت شديد وزن در حين ساخت و استفاده از موتور متوسط بطوريكه نياز به باطري بزرگ و سنگين نداشته باشد

   

مشخصات مدل ساخته شده
  • نام سازنده : محمد طايفه حسنلو
  • طول زمان ساخت : 15 روز
  • گروهبندي مدل : اسكيل
  • جنس بدنه : ورق فوم برد
  • طول بال : 90 سانتيمتر
  • طول بدنه : 105 سانتيمتر
  • وزن پروازي : 1950 گرم
  • موتور : 1 عدد موتور الكتريكي
  • مشخصات موتور : يك موتور الكتريكي ايمكس با كي وي 1800 دور
  • نوع باطري : باطري 3000 ميلي آمپر
  • ظرفيت اسپيد كنترل : 60 آمپر
  • سايز ملخ : 7 * 10
  • تعداد سرو : 4
  • تعداد كانال : 5
  • زمان تقريبي پرواز : 4 دقيقه
  • تاريخ اولين پرواز : 1
  • محل اولين پرواز : انتهاي اتوبان همت تهران


براي پرسش و پاسخ در مورد ساخت اين مدل ميتوانيد
به انجمن تخصصي ساخت و پرواز يا همان فروم مراجعه کنيد


ثبت شده توسط :      در تاريخ : 94/05/13
        
با عرض سلام و خسته نباشید. می خواستم بدونم میشه از موتور ایمکس 2812 در هواپیمای f-22 تیغه ای استفاده کرد ؟ ------------ بله میشود . لطفا سوالات فنی خود را در انجمن یا همان فروم ثبت نمایید . آدرس فروم هم در جواب سوال قبل ذکر شده است .

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 94/04/05
        
ایازیاد کردن عرض ان ایرادی دارد ------------------------------- دوست عزیز لطفا سوالات خود را در انجمن تخصصی ساخت و پرواز ثبت نمایید. http://www.sakhtoparvaz.com

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/12/01
        
پر سرعت ترین مدلی که تا کنون ساختین چه مدلی بوده؟ ----------------- یک مدل از نوع هواپیماهای F5D بالرو با یک موتور AXI مخصوص و باطری 300 میلی ، ولی در حال حاضر هیچگونه عکس و مطلبی ازش نداریم

ثبت شده توسط : hossein rc      در تاريخ : 93/11/28
        
سلام اگه دنبال نقشه ی هواپیما میگردین به سایت های rc groups و park jets مراجعه کنین . من رفتم . نقشه های فراوانی داره. ------------------ با تشکر از اظهار لطفتان ، بله دوست عزیز ما با این سایتها چندین سال هستش که آشنا هستیم ، مشکل اینجاست که شما نقشه مدلهای ساخته شده در کارگاه ساخت و پرواز و تو این سایتها پیدا نمیکنید مانند نقشه بوئینگ 787 دو موتوره ، سی فایو گالاکسی چهار موتوره ، لیرجت و .........

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/11/27
        
سلام بهترین هواپیمایی که شما تاحالا ساختین از نظر قدرت ، سرعت و زیبایی مدل چه هواپیمایی بوده؟ ----------------- دوست عزیز هر گل یه بویی داره و هر مدلی مشخصات خاص خودش و هر مدلری هم علاقه خاص خودش پس ..........

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/11/26
        
سلام به نظر شما اگه بخوام یک هواپیمای خوب بسازم که هم زیبا باشه و هم قدرت مانور خوبی داشته باشه مثل هواپیمای Lear jet چه هواپییمایی رو باید بسازم.اگه میشه نقشه ی هواپیمای مورد نظر رو با هزینه ی تقریبی ساخت رو روی سایت بذارین.با تشکر از سایت خوبتون. ------------------ اگر قبلا تجربه ساخت دارید ، پیشنهاد ما ساخت مدل اف 22 تیغه ای(نقشه دوم از بالا در مخزن نقشه ها) است ولی اگر تجربه ندارید بهتره در کلاسهای آموزشی سایت ثبت نام کنید که بعد از عید در سه رده مدلهای فومی، مدلهای سوختی و مدلهای جنگنده شروع خواهد شد .

ثبت شده توسط : hossein rc      در تاريخ : 93/11/25
        
سلام ساخت این مدل چه قدر هزینه داره؟ ------------------ بستگی داره به اندازه مدل ، جنس نوع بدنه ، نوع موتور و باطری و .......... ولی این مدل ساخته شده در مقاله حدود 350 هزار تومان بدون رادیو هزینه داشته است .

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/10/27
        
سلام خدا قوت استفاده کردیم

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/07/29
        
سلام من این مدلو ساختم اما فکر کنم خیلی سنگین شده باشه چرخ و فوم برد و الویتور مفصلی موتور 100kvوباتری 220 به نظر شما پرواز میکنه؟ ----------------- دوست عزیز ، تا مدل از نزدیک نبینیم ، نمیشه نظر قطعی داد ، اگه تهران هستید بهتره یک قرار حضوری بزاریم ، اگه هم شهرستانید ، اطلاعات دقیقتری بدید تا بشه جواب درستی ارائه کرد . اگه هم خواستید ، یه تماس بگیرید تا بیشتر بتونم راهنمایی کنم

ثبت شده توسط : محمد868      در تاريخ : 93/05/21
        
چگونه ساده تربسازيم ---------------------- منظورتان از ساده تر بسازيم چيست ؟ اين مدل اصولا فقط بدرد افرادی که تجربه بالا در ساخت دارند ميخوره .

ثبت شده توسط : امير1379      در تاريخ : 92/09/27
        
لطفا دستور ساخت هواپیمااف 14 تامكت را روی این سایت بگزارید --------------------- امير خان ، دستورالعمل ساخت قبلا در مخزن نقشه هاي مدل گذاشته شده است (منوي سمت راست بالا ، گزينه دوم)


تصاوير ضميمه اين مقاله

مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل




<h6> فروش هواپيماي راديو كنترل الكتريكي و سوختي - فروش قطعات - چوب بالسا - تالار گفتگو و انجمن تخصصي ساخت و پرواز هواپيماي مدل كنترل از راه دور - برگزاري دورهاي آموزشي ساخت و پرواز - وب سايت تخصصي ساخت و پرواز - مقالات آموزشي براي ساخت و پرواز انواع هواپيماهاي مدل - برگزاري كلاس و كارگاه آموزش ساخت و پرواز هواپيماهاي راديو كنترلي قابل پرواز در مدارس و مراكز آموزشي - ويديوهاي مدلهاي دست ساز - دوره‌هاي ساخت هواپيماي مدل - آموزش ساخت و خلباني هواپيماهاي مدل - برگزاري دورهاي آموزشي ساخت و پرواز - دانلود رايگان انواع نقشه هواپيماهاي مدل آموزش ساخت هواپيماهاي مدل در تهران -- آموزش ساخت و پرواز هواپيماهاي مدل کنترل از راه دور -- دوره‌هاي طراحي و ساخت هواپيماي مدل </h6>