صفحه اصلي
---
كلاسهاي آموزشي
    ---
فرم عضويت در سايت   Login
 

ارسال مقالات ساخت شما
معرفي مدل كاران سازنده

تعداد كاربر سايت : 2238

وبسايتهاي مرتبط
Aero Space Engineering Center
  

Car info
 
 
Car info
  مطالب ذيل تجربيات شخصي بوده و بخشهايي از آن ميتواند درست نباشد
ماجرای ساخت و پرواز نخستين هواپيمای مدل الکتريکی من
نوشته شده توسط : احمد تکين در تاريخ :   93/08/28
 


پرواز رو خيلي ها دوست دارند اما بعضي عاشق اون هستند. منم از اون کساني هستم که به پرواز و ساخت هواپيماي مدل دلبستگی زيادي دارم. چند سال پيش يک هلي کوپتر سه و نيم کانال خريدم يکي دو بار هم پروازش دادم. اما اون جوري که دلم مي خواست اون رو نتونستم پرواز بدم .
ساخت هلي کوپتر هم به خاطر اينکه قطعات بسيار زيادي داره آسون نيست پرواز دادن و کنترل هلي کوپتر هم سخت تر از هواپيماست. به همين دليل تصميم گرفتم ساخت و پرواز هواپيما رو دنبال کنم و مقالات بسياري رو مطالعه کردم .

در ابتدا شروع به ساختن يه مدل به نام فالکون 25 کرد و در ضمن دنبال يه جايي مي گشتم که هم آموزش ساخت داشته باشه و هم پرواز . پس از جست و جو در اينترنت با کلاس‌هاي ساخت و پرواز آشنا شدم و ازقضا روز برگزاري اولين کلاس، مدير محترم سايت ساخت و پرواز و گروه آموزشي خوب شون با گرمي پذيرفتند که من نيز در خدمت ايشان آموزش ساخت و پرواز مدل PT 40 رو بياموزم.

انصافاً گروه بسيارخوبي تشکيل داده بودند. با تجربه،ساده و بي ادعا. همين باعث دلگرم شدن من شد تا در اين جو صميمي شرکت کنم.  تو کلاس از همه سني هم حضور داشتند؛ از من که ميان سالم بالاي چهل سال تا جوان ترها و بسيار جوان تر ها .
روز اول کلاس پنجشنبه 24 مهر ماه بود . در آغاز براي آشنايي با هواپيما ،کلاس نظري برگزار شد و در دوجلسه اول در باره آيرو ديناميک و ساختمان و بخش هاي مختلف هواپماي مطالبي گفته شد. پس از کلاس نظري، سخن از مواد مناسب براي ساخت هواپيماي مدل و کاربرد هرکدام براي قسمت‌هاي مختلف به ميان آمد و در باره فوم، فوم برد و يونوليت و کاربرد هرکدام و نحوه‌ي اتصال مناسب آن‌ها توضيحات لازم داده شد.

در روز دوم ساخت هواپيماي مدل رو که جنس بدنه و بالش از فوم برد بود آغاز کرده و مراحل زير رو براي ساخت انجام داديم:

1. رسم بخش هاي مختلف بال و بدنه بر روي فوم برد با استفاده از شابلون ؛ شامل سمت راست و چپ بدنه و بالا و زير آن
2. برش بخش ها با کاتر
3. جا گذاشتن قطعات مياني بدنه به صورت عمودي و چسباندن دو طرف آنها با چسب حرارتي بر روي يک طرف بدنه
4. گذاشتن بخش ديگر بدنه بر روي بخش تکميل شده ، تنظيم و چسباندن آن براي تکميل شدن بخش چپ و راست بدنه
5. کنترل تراز بودن سمت چپ و راست بدنه و سپس چسباندن بخش زير بدنه.( در اين بخش قسمت زيرين را بايد به تدريج چسب زدو نگه داشت تا آن قسمت خشک شود و همين طور ادامه تاد تا تما م قسمت زيرين چسبانده شود)
6. چسباندن بالاي بدنه(بخش دم)
7. چسباندن سکان افقي پس از قرار دادن آن در شکافي که در دم بدنه تعبيه شده و کنترل تراز بودن آن و سپس محکم کردن آن باچسب
8. چسباندن سکان عمودي پس از قرار دادن آن در شکافي که بالاي بخش دم بدنه تعبيه شده و کنترل عمود بودن آن و سپس محکم کردن آن با چسب
9. برش زدن بخش انتهايي سکان افقي و عمودي به صورت 45 درجه براي حرکت راحت رادر و الويتور با زاويه 45 درجه
10. چسباندن بخش رادر و الويتور با چسب نواري پهن
11. ايجاد مستطيل کوچکي به اندازه طول و عرض ميني سروو در کنار سکان عمودي براي نصب سرووي الويتور و نصب نگه دارنده سروو با چسب بر روي آن به گونه اي که بتوان ميني سروو را با پيچ بر روي آن نصب کرد.
12. ايجاد مستطيل کوچکي به اندازه طول و عرض ميني سروو در کنار سکان عمودي و روي بخش بالاي بدنه براي نصب سرووي رادر و نصب نگه دارنده سروو با چسب بر روي آن به گونه اي که بتوان ميني سروو را با پيچ بر روي آن نصب کرد.
13. ايجاد مستطيل کوچکي به اندازه طول و عرض ميني سروو در کنار سکان افقي و روي بخش کناري بدنه براي نصب سرووي الويتور و نصب نگه دارنده سروو با چسب بر روي آن به گونه اي که بتوان ميني سروو را با پيچ بر روي آن نصب کرد.
14. ايجاد شکاف هاي کوچکي به اندازه ضخامت شيپووري در بخش انتهايي رادر و الويتور و قراردادن شيپوري ها در شکاف و چسباندن آنها با چسب
15. قراردادن صفحه کوچکي از تخته سه لا (که در قسمت بالايي آن شکافي براي قرار گرفتن چوب زيرين نوک بال در آن تعببه شده) به اندازه عرض بدنه در داخل بدنه و جايي که بخش جلويي بال به آن متصل شود .
16. چسباندن يک تکه تخته سه لاي 10 ميل بر روي بدنه در جايي که بخش انتهايي بال بر روي آن قرار مي گيرد (براي پيچ کردن و محکم کردن بال روي بدنه)
17. چسباندن يک تکه چوب از جنس تخته سه لا به در داخل بخش جلويي بدنه (به صورت عمودي به گونه اي که کمي مايل به پايين و چپ باشد) براي نصب موتور
18. چسباندن يک تکه چوب از جنس تخته سه لا به ضخامت 10 ميلي ميتر در داخل و کف بخش جلويي بدنه ( در بخش پشتي موتوربه صورت افقي) براي محکم کردن ارابه فرود
19. چسباندن پايه چرخ هاي جلو در بخش زيرين بدنه و محکم کردن آن با پيج (به گونه اي که پيچ ها آن را با تخته سه لايي تعبيه شده در داخل بدنه محکم کند)
20. نصب چرخ ها و محکم کردن آنها با نگه دارنده چرخ
21. چسباندن تکه اي از فوم برد در بخش انتهاي زير دم به جاي چرخ عقب
22. برش زدن دو قسمت چپ و راست بال با کاتر
23. مشخص کردن فاصله ريب هاي بال و اسپار بر روي بخش زيرين بال
24. چسباندن اسپار بر روي بخش مشخص شده بر روي هريک از دو قسمت بال
25. چسباندن ريب ها به صورت عمودي در فاصله هاي تعيين شده
26. چسباندن يک تکه چوب از جنس تخته سه لا که به صورت هفتي شکل تدارک ديده شده به اسپارهاي دو طرف بال براي dihedral شدن بال
27. چسباندن دو تکه چوب مستطيل شکل براي قرار گرفتن بال بر روي بدنه( يکي در جلو و وسط بال و ديگري در يکي در عفب و وسط بال براي محک کردن بال به بدنه با استفاده از پيچ)
28. بريدن فوم براي بخش بالايي بال به اندازه ا ي که از نوک لبه حمله تا لبه فرار را به راحتي بپوشاند
29. مماس کردن لبه فوم با لبه حمله بال و سپس چسباندن آن دو با نوار چسب کاغذي به فاصله تقريبي 5 سانتي متر
30. چسباندن فوم بر روي بال از بخش لبه حمله سپس روي ريب ها و سرانجام لبه فرار
31. جدا کردن چسب هاي نواري از بال
32. ايجاد مستطيل کوچکي به اندازه طول و عرض سرووي الوران در وسط بال و نصب نگه دارنده سروو با چسب بر روي آن به گونه اي که بتوان ميني سروو را با پيچ بر روي آن نصب کرد.
33. ايجاد سوراخ کوچکي در زير بال با کمي فاصله از نگه دارنده براي خارج کردن سيم هاي ميني سرووي الوران 34. برش زدن بخش لبه فرار به صورت 45 درجه
35. چسباندن الوران ها به بخش لبه فرار با نوار چسب پهن
36. نصب سيم هاي هريک از سروو ها و خود سروو ها در جاهاي تدارک ديده شده
37. ساخت سيم رابط سروو ها با شيپوري ها و اتصال آن ها به هم 38. نصب موتور
39. نصب ملخ
40. تريم  کلیه فرامین و آماده شدن نهایی برای پرواز


مراحل ساخت چند جلسه ای طول کشید و در طول این مدت من چیزهای زیادی به صورت تجربی آموختم که با خواندن نمیشه اونها رو به دست آورد. پس از پایان کار ساخت بدنه و بال هواپیما ،نکات بسیار مهمی در باره موتور، نصب موتور ، باتری و نکات ایمنی ، طرز نگه داری باتری ، اسپید کنترل ، سروو و رادیو کنترل و دقت در هنگام پرواز گفته شدکه بسیار سودمند بود.

خلاصه همه شرکت کتتدگان دردوره هواپیمای خودشون رو ساختند. اما لازم بود برای پرواز نخست با شبیه ساز پرواز تمرین بشه تا هنگام پرواز دچار مشکل نشوند. فراگیران این مرحله رو  هم در منزل و هم در کلاس انجام دادند. سر انجام در روز پایانی کلاس، همه با هواپیما های دست ساز خودشون در پارک چیتگر حضور یافتند و منتظر نوبت پرواز  شدند تا از آنچه که خودشون ساخته بودند لذت ببرند .

در این میان مدل من رو هم جناب آقای حسنلو آزمایش کرده و به پرواز درآورد. حس خوبی داشتم . همه بچه ها شادمان بودند. اما همینکه نوبت به من رسید که خودم مدلم رو پرواز بدم ناگهان اتفاقی افتاد! و نتونستم هواپیما رو پرواز بدم ! چون در تمرینی که انجام داده بودم تنظیم الویتور به سمت بالا بوده و من باید آن را معکوس می کردم . به هرحال اجازه پرواز صادر نشد و قرار شد دوباره تمرین کرده ،در هفته های بعد نتیجه کار خودمو ببینم.

به هرحال دوره خوبی بود فشرده و بسیار مفید. ضمن اینکه حضور در این دوره خاطره خوبی برای من و بقیه شرکت کنندگان در آن خواهد بود، خود دوره از بابت تسهیلاتی که برای فراگیران قائل شده بود اهمیت داشت. کسانی که توانایی مالی کمتری داشتند نیز می توانستند با قطعاتی که مدرسین محترم ساخت و پرواز در اختیارشان گذاشتند درساخت و پرواز دانش و تجربه کسب کنند تا در آینده بتوانند در این زمینه پیشرفت های بیشتری داشته باشند.



مزاياي اين مدل :
-- مناسب بودن بعنوان اولین مدل
-- خوش پرواز بودن این مدل
-- سبک بودن با قابلیت مانور خوب

مشكلات ساخت اين مدل :
-- نصب دقیق زاویه موتور
-- ساخت زاویه دقیق بین بالها

نكات مهم ساخت اين مدل :
-- برای پرواز خوب و عالی ، باید سر این مدل مقداری سنگین باشد

   

مشخصات مدل ساخته شده
  • نام سازنده : احمد تکين
  • طول زمان ساخت : 4 روز
  • گروهبندي مدل : آموزشي
  • جنس بدنه : ورق فوم برد
  • طول بال : 120 سانتيمتر
  • طول بدنه : 100 سانتيمتر
  • وزن پروازي : 900 گرم
  • موتور : 1 عدد موتور الكتريكي
  • مشخصات موتور : ایمکس 2220
  • نوع باطري : 2200 میلی آمپر
  • ظرفيت اسپيد كنترل : 30 آمپر
  • سايز ملخ : 6 * 9
  • تعداد سرو : 2
  • تعداد كانال : 3
  • زمان تقريبي پرواز : 5 دقيقه
  • تاريخ اولين پرواز : 02/08/1393
  • محل اولين پرواز : پارك چيتگر تهران


براي پرسش و پاسخ در مورد ساخت اين مدل ميتوانيد
به انجمن تخصصي ساخت و پرواز يا همان فروم مراجعه کنيد


ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/12/20
        
اندازه ی ریب ها مهمه --------------------------- عزیز دل برادر ، هرکاری یه اصولی داره ، نمیشه که ......... ، اندازه ریب مطمنا مهمه

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/12/20
        
می توان اندازه بال را نسبت به اندازه بدنه کوچک کرد . --------------------------- عزیز دل برادر ، کار نشد نداره ولی با این کار نیروی بالا برنده مدل کم شده و راحتتر استال میکند، دیر از زمین بلند میشود ، بمحض بستن موتور بشدت ارتفاع کم میشود و .......... پس در کل توصیه نمیشه

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/11/13
        
پوشش روی ریب ها چیست! ---------------------------------- ورق فوم 2 میل که میتونید از لوازم التحریریها تهیه کنید

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/11/10
        
ظرفیت تخلیه باطری چه مقدار است. --------------------- ظرفیت تخلیه باطری 30 هستش ، ولی ظرفیت باطری برای پرواز این مدل تقریبا هیچ تاثیری ندارد ، ظرفیت تخلیه باطری برای مدلهای سرعتی با موتور دور بالا اهمیت دارد نه برای یک مدل آموزشی ، افتاد عزیز دل برادر یا نه

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/11/10
        
ببخشید اگر رادر داشته باشیم باید زاویه موتور به سمت راست یا چپ باشد ---------------------- رادر داشتن و نداشتن هیچ تاثیری در زاویه موتور ندارد . اگر از پشت به موتور نگاه کنیم باید موتور کمی به پائین و راست متمایل باشد .

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/11/09
        
لطفا در باره طرز نگهداری و شارز باطری لیتیو پلیمر مطالبی در سایت بگذارید. زاویه موتور باید به پایین باشد. ولی چرا چپ؟ ---------- اگر از پشت به موتور نگاه کنیم باید موتور کمی به پائین و راست متمایل باشد . برای اطلاعات بیشتر توصیه میکنم از کتابخانه الکترونیک سایت ، مقاله آشنايي با هواپيماي مدل - بخش 1 و 2 را دانلود کرده مطالعه کنید. همچنین یک مقاله در مورد باطری لیتیوم پلیمر به بخش کتابخانه الکترونیکی اضافه شد

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/11/07
        
به گیرنده رادیو کنترل هم باطری جدا وصل میشود. یا همان باطری لیتیوم پلیمرکافی است؟ --------------------- برق گیرنده در مدلهای الکتریکی ، مستقیما از اسپید کنترل گرفته میشود ولی در مدلهای سوختی ، باطری مستقل وجود دارد چرا که در این مدلهای اسپید کنترل وجود ندارد

ثبت شده توسط : 2000      در تاريخ : 93/11/03
        
ببخشید سری موتور ایمکس چی هستش -------------------- موتورهای براشلس توسط کارخانه های چینی با اسمها و برندهای مختلف تولید میشوند . یکی از این برندها ایمکس هستش. موتورهای ایمکس در عین حالی که کیفیت قابل قبولی دارند ، قیمت مناسبی هم دارند بنابراین طرفدارهاش هم بیشتر است

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/10/30
        
لطفا درباره اتصال سرو و اسپید به برد گیرنده رادیوکنترل توضیح بدهید.با تشکر ----------------------- اسپید کنترل عموما به کانال سه ، الوران به کانال 1 ، الویتور به کانال 2 و رادر به کانال 4 وصل میشند ولی در بعضی رادیوها مانند JR این ترتیب میتواند تغییر کند .

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/10/23
        
ببخشید با شارزر باطری و شبیه ساز حدود چهارصد هزار تا
=================
---- نه دیگه عزیز دل برادر ،
--- اولا شما وقتی که میگید بدون رادیو پس من فکر میکنم شما مدلر با سابقه ای هستید که رادیو دارید، پس حتما شارژر و شبیه ساز هم داردید دیگه
--- دوما شارژر و شبیه ساز جزو هزینه های یک مدل نیست بلکه جزو هزینه های مدلر بودنه
--- سوما شارژر و شبیه ساز جمعا حدود 200 الی 300 هزینه داره

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/10/18
        
-- به رادر هم سروو وصل می شود؟ -- چگونه به بال زاویه میدهید؟ -- هزینه دست کم این مدل بدون رادیو ؟ =================== -- این مدل خاص ، بدون سرو رادر هم بخوبی پرواز میکند و وجود سرور رادر اختیاری است -- شما اگر طبق نقشه جلو بروید ، نیازی به زاویه نیست و خود این زاویه در نقشه لحاظ شده است . -- حدود چهارصد هزار تا

ثبت شده توسط :      در تاريخ : 93/10/17
        
ببخشید نقشه از کجا آوردید!ازکجا می توان گرفت(با تشکر) ======================== عزیز دل برادر ، نقشه در بخش مخزن نقشه سایت موجود است (منوی سمت راست ، گزینه دوم)


تصاوير ضميمه اين مقاله

مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
جلسه تئوری آشنايی با مبانی واصول پرواز


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
ساخت بال


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
نصب ريبهای بال


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
نصب ريبهای بال


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
نصب ريبهای بال


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
نصب چوبهای اتصال بال به بدنه


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
نصب سرووی بال


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
نمای کناری بال


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
مراحل انتهايی ساخت


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
آماده شدن برای اولين پرواز


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
آماده شدن برای اولين پرواز


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
آماده شدن برای اولين پرواز


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
آماده برای اولين پرواز


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
اولين پرواز مدل


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
لحظه کنده شدن چرخها از زمين


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
پرواز در پهنه آبی آسمان


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
آماده شدن برای اولين لوپ


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
شروع برای اولين لوپ


مقاله ساخت و پرواز هواپيماي مدل راديو کنترل
اولين لوپ




<h6> فروش هواپيماي راديو كنترل الكتريكي و سوختي - فروش قطعات - چوب بالسا - تالار گفتگو و انجمن تخصصي ساخت و پرواز هواپيماي مدل كنترل از راه دور - برگزاري دورهاي آموزشي ساخت و پرواز - وب سايت تخصصي ساخت و پرواز - مقالات آموزشي براي ساخت و پرواز انواع هواپيماهاي مدل - برگزاري كلاس و كارگاه آموزش ساخت و پرواز هواپيماهاي راديو كنترلي قابل پرواز در مدارس و مراكز آموزشي - ويديوهاي مدلهاي دست ساز - دوره‌هاي ساخت هواپيماي مدل - آموزش ساخت و خلباني هواپيماهاي مدل - برگزاري دورهاي آموزشي ساخت و پرواز - دانلود رايگان انواع نقشه هواپيماهاي مدل آموزش ساخت هواپيماهاي مدل در تهران -- آموزش ساخت و پرواز هواپيماهاي مدل کنترل از راه دور -- دوره‌هاي طراحي و ساخت هواپيماي مدل </h6>